ViktVäktarna - Currybakade betor med ricotta

Currybakade betor med ricotta

2
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Ett ljuvligt tillbehör till lite vad som helst. Betor som bakas mjuka i foliepaket med olja och curry och sedan serveras med en syrlig ricotta och gräslök.

Ingredienser

Olivolja

1 msk

Curry

1½ tsk

Rödbetor, färska

1 kg, gärna blandade betor

Ricotta

2 dl

Sherryvinäger

2 tsk

Gräslök

1 msk, finhackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop olja, curry, lite salt och peppar.
  3. Lägg betor på ett stort folieark, blanda med curryoljan och vik ihop till ett paket. Sätt in i ugnen tills betorna är mjuka, ca 45-60 minuter beroende på storlek. Ta ut och låt svalna.
  4. Skala betorna och skiva upp. Lägg upp på ett stort fat och häll över ev. saft från foliepaketet.
  5. Vispa upp ricotta och blanda ner vinäger. Fördela över betorna och toppa med gräslök.