Foto av Currydoftande rispanna med räkor från WW ViktVäktarna

Currydoftande rispanna med räkor

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Nästan lite som en indisk paella kan man beskriva denna rätt med räkor, paprika och curry. Funkar lika bra till vardag som till fest och till stora som små.

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Salladslök

2 st

Paprika

1 st, gul

Olivolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Curry

½ tsk

Skalade räkor

150 g

Vatten

¾ dl

Grönsaksbuljongtärning

¼ st

Basilika

1 tsk, hackad

Instruktioner

  1. Koka riset enligt förpackning.
  2. Skär salladslöken i stora bitar och tärna paprikan. Hetta upp oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken, tillsätt salladslök och paprika och låt fräsa cirka 4 minuter.
  3. Krydda med curry, salt och peppar. Tillsätt det kokta riset och räkorna, häll över vatten och smula i buljongtärning. Smaka av med basilika, salt och peppar.