Foto av Curryfisk med mango från WW ViktVäktarna

Curryfisk med mango

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En läcker fiskrätt som får en exotiskt touch med hjälp av curry och mango. Servera tillsammans med ris.

Ingredienser

Ris, okokt

3 dl

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Mango

1 st, 1-2 st

Citron

1 st

Torsk

600 g

Rapsolja

1 msk

Tomatpuré

3 msk

Curry

3 tsk

Kryddpeppar

1 tsk, grovmalen

Vatten

4 dl

Basilika

1 msk

Instruktioner

  1. Koka riset. Strimla purjon, skala och kärna ur mangon, skär den i tärningar. Riv skalet av citronen. Krydda fisken med salt och pressa över citronsaft. Hetta upp oljan i en traktörpanna. Fräs purjon en stund utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré, citronskal, curry, kryddpeppar, mango och vatten. Lägg i fisken och låt det sjuda 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över basilika och servera med ris.