Foto av Curryfrästa kycklingköttbullar med mangosås från WW ViktVäktarna

Curryfrästa kycklingköttbullar med mangosås

11
10
6
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttbullar med mos och köttbullar i tomatsås är ju båda goda klassiska rätter, men varför inte testa något nytt med dessa populära små bollar? Currystekta tillsammans med frukt och grönsaker och serverade med ris och en sötsyrlig sås är de hur goda som helst, kanske till och med bättre än de tidigare nämnda alternativen.

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Kycklingfärs 5%

500 g

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Mjölk 0,5%

3 msk

Ägg

1 st

Lökpulver

2 tsk

Salt

2 tsk

Peppar

2 krm

Margarin flytande 80%

2 tsk

Curry

2 tsk

Broccoli

1 stånd

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Persika

1 st

Citron

½ st, saft

Fraiche 5%

1 dl

Mango chutney

2 msk

Citron

1 st, skal

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla en stund. Blanda i färs, ägg, lökpulver, salt och peppar. Blanda och forma köttbullar med blöta händer.
  4. Hetta upp en panna med margarin och curry. Stek köttbullarna tills de fått fin färg, lägg över i en ugnsfast form och stek klart i ugnen.
  5. Dela broccoli i buketter, strimla broccolistammen och purjo och skiva persika. Stek i samma panna som köttbullarna och häll ev. i lite vatten om det blir för torrt.
  6. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och pressa över citronsaft.
  7. Blanda ihop fraiche, mango chutney och lite rivet citronskal.
  8. Servera köttbullarna och grönsakerna med ris och sås.

Anteckning

Är det inte säsong för persika är det gott med både äpple och mango i. Det finns en del smaksatta chutney, välj gärna en med lite mer hetta. Och gillar du curry så släng på lite mer när du steker grönsakerna.