Foto av Currygryta med äpplen från WW ViktVäktarna

Currygryta med äpplen

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Låt inte ingredienserna avskräcka dig. Det är värt besväret och det mesta har du säkert redan hemma. Smakerna från ananas, äpple och curry bryter så fint varandra.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula, gul

Vitlök

1 klyfta(or)

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Svamp

200 g

Paprika

1 st

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 tsk

Curry

2 tsk

Tomatpuré

3 msk

Senap (dijon)

1 msk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Vatten

2 dl, 2-4 dl

Vetemjöl

2 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 tsk

Ananas

4 ring(ar)

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka riset (gärna fullkornsris) enligt anvisningar på förpackningen. Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Fräs dem i olivolja tillsammans med curry tills löken har mjuknat. Tillsätt tomatpuré, senap och buljongtärning. Skaka samman grädde, vatten och mjöl, rör ner bland grönsakerna. Låt allt puttra samman. Späd ev med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Skär ananasen i mindre bitar, tillsätt det och hackad persilja precis före servering.