Foto av Currykyckling från WW ViktVäktarna

Currykyckling

7
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krämig kycklinggryta med äpple och smak av curry, serverad med couscous.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Curry

2 tsk, 1-2 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Hönsbuljongtärning

1 st

Vatten

2 dl

Couscous, okokt

2 dl

Äpple

2 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Instruktioner

  1. Hacka lök. Värm olja i en gryta. Strö på curry och paprikapulver och lägg i löken, låt fräsa några minuter.
  2. Strimla kycklingen och vänd ner i grytan och låt den få lite färg. Häll i vatten och tillsätt buljongtärning. Låt småputtra i ca 15 minuter.
  3. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skala äpplen, kärna ur och dela dem i stora bitar. Tillsätt matlagningsgrädde till kycklingen och lägg i äpple. Låt småputtra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med couscous.

Anteckning

Genom att låta kryddorna fräsa med några minuter innan vätskan tillsätts får du ut maximal smak från dem. Det är gott att servera grytan med en klick mango chutney.