Currymarinerade grillspett med gräddkokt spetskål
6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskytterfilé är bland det magraste man kan äta, men ställer lite krav på hur man tillagar det för att inte bli torrt och segt. Se till att grillpannan är rykande het så har du världens godaste spett!
Ingredienser
Fläskytterfilé
600 g
Citrongräs
1 st
Vitlök
1 klyfta(or)
Ingefära
3 cm, färsk
Honung
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Japansk soja
1 msk, ljus
Chilipeppar
1 st, röd/röda
Lime
½ st, pressad
Spetskål
1 huvud(en)
Vatten
1 dl
Skaldjursfond
2 msk
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
3 dl
Pepparrot
1 bit(ar)