Foto av Curryrissallad från WW ViktVäktarna

Curryrissallad

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Äpple och curry är en klassisk kombination. Här tillsammans i en matig sallad.

Ingredienser

Ägg

4 st

Ris, okokt

2½ dl

Curry

4 tsk, 2-4 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Broccoli

3 stånd

Gröna ärter

150 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Yoghurt naturell 0,5%

2½ dl

Paprikapulver

½ tsk

Citron

1 st, 2 msk saft

Äppelcidervinäger

2 msk

Instruktioner

  1. Lägg ned äggen i kokande vatten och koka dem i ca 10 minuter. Tillaga riset tillsammans med 3 tsk curry och gurkmeja. Dela broccolin i buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Tillsätt ärtorna när det återstår ca 5 minuter. Kyl äggen i kallt vatten, skala och hacka dem. Häll av vattnet från broccoli och ärtor. Låt ris och grönsaker svalna något. Dela äpplet, kärna ur och tärna det. Blanda det med ris och grönsaker. Rör ihop yoghurt med 1 tsk curry, paprikapulver, citronsaft och äppelvinäger. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till rissalladen.