Foto av Currysoppa med skinka från WW ViktVäktarna

Currysoppa med skinka

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Färgglad soppa med curry och rökt skinka! Äpplena bidrar till en härlig smak och sötma. Prova de goda oststängerna till, som ni finner i vårt receptutbud.

Ingredienser

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, gul/gula

Curry

½ msk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vetemjöl

2 msk

Grönsaksbuljong

1 liter

Mjölk 0,5%

6 dl

Fraiche 5%

2 dl

Skinka

200 g, rökt

Persilja

1 dl, färsk

Instruktioner

  1. Skala och skär äpple i små bitar. Skala och hacka löken. Fräs äpple, lök och curry i margarin. Strö över mjöl och späd med buljong. Tillsätt mjölk och fraiche och låt koka 5 minuter. Strimla skinkan och lägg i soppan. Krydda med salt och svartpeppar. Låt koka ytterligare 5 minuter. Klipp i persilja precis innan servering. Tips! För lite starkare smak på soppan, krydda med paprikapulver och chilipulver.