Foto av Daal med butternutpumpa och blomkålsris från WW ViktVäktarna

Daal med butternutpumpa och blomkålsris

5
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Daal är en indisk mustig gryta, ofta gjord på röda linser. Till denna serverar vi blomkålsris, men givetvis passar vanligt ris också bra. Även naanbröd eller liknande är väldigt gott till daal.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Butternutpumpa

500 g

Rapsolja

1 tsk

Currypasta

2 msk, tandoori

Tomatpuré

2 msk

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Röda torra linser

2 dl

Haricots verts

200 g

Blomkål

1 huvud(en)

Rapsolja

2 tsk

Koriander

1 kruka(or)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök. Tärna pumpa ganska smått.
  2. Hetta upp en gryta med olja och fräs löken några minuter. Blanda ner currypasta, tomatpuré och pumpatärningarna och lät fräsa med ett par minuter.
  3. Blanda ner vatten, buljongtärningar och linser och låt sjuda ca 10 minuter. Blanda ner haricots verts och smaka av med salt och peppar.
  4. Dela under tiden blomkålen i mindre bitar och kör i matberedaren till en grynig massa. Hetta upp en panna med olja och fräs blomkålen några minuter tills den mjuknat.
  5. Lägg upp blomkålsriset i skålar och lägg på linsgrytan. Toppa med koriander och servera med limeklyftor.

Anteckning

Det finns färdigt blomkålsris att köpa i många affärer om du vill unna dig att vara lite lat.