Foto av Daal (Indisk linsgryta) från WW ViktVäktarna

Daal (Indisk linsgryta)

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vegetarisk gryta med djupa och mustiga smaker från kanel, ingefär och chili. Servera gärna med ris.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Chilipeppar

1 st, röd/röda, het

Rapsolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Kanel

2 tsk

Gurkmeja

2 tsk

Koriander

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Hönsbuljong

3 msk, koncentrerad

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Röda torra linser

3 dl

Lime

1 st

Mynta

2 msk, färsk, finhackad

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan och fräs finhackad lök på medelvärme tills den är mjuk. Tillsätt pressad vitlök, ingefära, finhackad chili och alla kryddor och fräs ihop allt ett par minuter till. Tillsätt krossade tomater, buljong, kokosmjölk och linserna. Låt allt puttra i cirka 10 minuter tills linserna är mjuka men inte mosade. Tillsätt ev vatten om grytan blir för tjock. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp grytan, droppa över några droppar lime och toppa med mynta.