ViktVäktarna - Daal med mango chutneykyckling

Daal med mango chutneykyckling

2
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Behöver vi berätta att lins- och blomkålsdaal serverad med yoghurt- och mangomarinerad grillad kyckling är otroligt gott, eller förstår du det själv? Nu har vi i alla fall fått det sagt!

Ingredienser

Blomkål

250 g

Rapsolja

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Mango chutney

2 msk

Lök

1 liten(t)/små

Olivolja

½ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, finriven

Chilipeppar

½ st, grön/gröna

Garam masala, utan socker

1 msk

Gurkmeja

½ msk

Spiskummin

1 tsk

Tomat

2 st

Röda torra linser

250 g

Vatten

6 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Spenat, färsk

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela blomkål i mindre bitar och lägg tillsammans med rapsolja, salt och peppar i en plastpåse. Blanda runt och häll ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  3. Dela kyckling i mindre bitar.
  4. Blanda ihop yoghurt och mango chutney och lägg i en plastpåse tillsammans med kycklingen, låt marinera ca 30 minuter.
  5. Finhacka lök.
  6. Värm olivolja i en gryta och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter.
  7. Finhacka vitlök, riv ingefära och skiva chili. Blanda ner i grytan tillsammans med kryddorna och låt fräsa med 1-2 minuter.
  8. Hacka tomater och blanda ner tillsammans med linser, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sedan sjuda under lock tills linserna är riktigt mjuka, ca 30 minuter. Tillsätt ev. lite mer vatten efter hand.
  9. Grilla kycklingen på ett grilljärn eller kolgrill tills den fått fin färg och är genomstekt.
  10. Smaka av grytan och vänd ner blomkålen och spenat.
  11. Servera linsgrytan med den grillade kycklingen.

Anteckning

Tofu funkar utmärkt som vegetariskt alternativ till kycklingen i denna rätt!