ViktVäktarna - Dillkött med rotfrukter

Dillkött med rotfrukter

12
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Dillkött är en klassisk gryta med smaker som hela familjen brukar gilla. Nötköttet kan utan problem varieras med motsvarande del från såväl lamm som vilt.

Ingredienser

Nöt högrev (fett bortskuret)

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Jordärtskocka

300 g

Rapsolja

1 tsk

Lagerblad

2 st

Salt

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Potatis

600 g

Haricots verts

180 g

Socker

½ msk

Ättikssprit

1 msk, 12%

Dill

½ dl

Instruktioner

  1. Tärna köttet och lägg det åt sidan.
  2. Skär lök, morötter och jordärtskockor i lagom grytbitar.
  3. Värm olja i en stor gryta och bryn köttet. Lägg i grönsakerna och lagerbladen så det får fräsa med några minuter.
  4. Häll på vatten tills det täcker köttet och tillsätt salt. Låt sjuda tills köttet är så mört att det går isär när man trycker på det med en gaffel, ca 1 timme. Häll i matlagningsbas och låt sjuda 10 minuter till.
  5. Koka potatis. Blanchera haricots verts.
  6. Tillsätt socker och ättika i köttgrytan. Smaka av med salt, socker och ättika tills du är nöjd med balansen mellan sötma, syra och sälta. Vänd ner hackad dill och servera med kokt potatis och haricots verts.