Foto av Dillkött från WW ViktVäktarna

Dillkött

17
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Dillkött är det säkert många som har kära minnen av. Gör din egen gryta på kalvkött och känn doften av din barndom i köket.

Ingredienser

Kalvbringa

600 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

6 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula, gul

Vitpeppar

5 g, 10 korn

Dill

1 knippe(n)

Vatten

½ dl

Ättikssprit

½ msk

Socker

2 tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Vetemjöl

2 msk

Köttbuljong

4 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Potatis

1000 g

Gröna bönor

2 dl

Instruktioner

  1. Dela köttet i 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en gryta och häll på kokande vatten så att det precis täcker köttet. Låt koka upp. Skumma noga. Dela grönsakerna i mindre bitar. Tillsätt grönsaker, salt, pepparkorn och dill. Spara några av morötterna Låt koka sakta ca 1 timme tills köttet är mört. Koka upp vatten, ättika, socker och 3 dillkvistar några minuter till en lag. Låt det svalna. Smält margarin och rör i mjöl. Späd med buljong, lite i taget, vispa hela tiden. Tillsätt grädde, låt det sjuda ca 5 minuter. Smaksätt såsen med silad lag, salt och peppar. Rör ner finklippt dill och köttet i såsen. Servera med kokt potatis, morötter och gröna bönor.