Foto av Dipp med röd paprika från WW ViktVäktarna

Dipp med röd paprika

1
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En härlig dipp med rostad paprika, lök, vitlök och timjan. Servera med grönsaksstavar.

Ingredienser

Paprika

4 st, röd

Rapsolja

1 msk

Lök

1 st, röd/röda, liten

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 tsk, färsk

Citron

½ st

Balsamvinäger

2 tsk

Cayennepeppar

1 krm, efter smak

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg paprikahalvorna med skalsidan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med olja. Ställ in i ugn i 20 minuter eller tills skalet är svart. Ta ut och låt svalna.
  3. Skala och hacka lök och stek i olja tills den mjuknar. Tillsätt skivad vitlök och timjan, stek vidare någon minut. Ställ åt sidan för att svalna.
  4. Ta av skalet från de kalla paprikorna. Skär sedan paprikorna grovt och kör dem i en mixer tillsammans med lök- och örtblandningen, pressad citronsaft, balsamvinäger och cayennepeppar. Kör tills det är en ganska slät massa.
  5. Servera till råa grönsaker.