ViktVäktarna - Dippsås med morot och kikärter

Dippsås med morot och kikärter

0
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En smakrik dippa med morot, kikärter, yoghurt och en massa goda smaker. Servera med grönsaksstavar.

Ingredienser

Morot

1 medelstor(t)/medelstora, stor

Ingefära

1 cm, färsk

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Spiskummin

1 tsk

Koriander

1 tsk, mald

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Yoghurt naturell 0,5%

3 msk

Citron

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Skala och hacka morot, koka tills den mjuknar. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Skala och riv ingefära, stek i olja tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt spiskummin och koriander. Stek vidare och tillsätt sedan den kokta moroten. Rör runt så att allt blandas och ställ sedan åt sidan för att svalna.
  3. Låt kikärtorna rinna av och skölj dem sedan. Kör kikärtorna i en mixer tillsammans med morotsröra, yoghurt och pressad citron. Smaka av med salt och peppar, mixa till en ganska slät massa. Tillsätt lite vatten om det blir för tjockt.
  4. Servera dippsåsen tillsammans med råa grönsaker.