Foto av Dumplingssoppa från WW ViktVäktarna

Dumplingssoppa

5
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Kan vara lite pilligt i början, men så himla gott.

Ingredienser

Svamp

50 g, shiitake

Salladslök

1 st

Vitlök

½ klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk, jordnötsolja

Vitkål

dl, riven/rivet

Japansk soja

3 tsk

Ingefära

¼ tsk, färsk riven

Wontonplattor

7 liten(t)/små

Grönsaksbuljong

4 dl

Savoykål

30 g, 3 blad

Broccoli

½ stånd

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Lime

½ st

Koriander

¼ kruka(or)

Instruktioner

  1. Hacka svamp, skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs i olja tillsammans med vitkål så att det mjuknar. Tillsätt soja och ingefära. Pensla kanterna på wontonbladen med vatten. Lägg i en klick svampfyllning på varje blad. Vik ihop till formen av en halvmåne. Koka upp buljong. Strimla savoykål. Skär broccoli i mindre buketter. Lägg ner dumplings, kål och broccoli i buljongen och låt sjuda ett par minuter. Finhacka chili och lägg i. Pressa i saft från lime och strö över koriander.