Foto av Dutch pancakes med vaniljyoghurt och blåbär från WW ViktVäktarna

Dutch pancakes med vaniljyoghurt och blåbär

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Dutch pancakes, eller holländska pannkakor som vi skulle säga på svenska, är en av många trevliga pannkaksvarianter som börjat dyka upp. Oftast görs den i en stor panna, men här har vi valt att göra minivarianter i muffinsplåt istället. Och du… ser de ut som monster när de kommer ut ur ugnen, har du gjort helt rätt!

Ingredienser

Ägg

4 st

Socker

2 msk

Vaniljsocker

1 tsk

Mjölk 0,5%

2½ dl

Vetemjöl

2½ dl

Salt

¼ tsk

Margarin flytande 80%

6 tsk

Vaniljstång

1 st

Turkisk yoghurt 3,5%

2 dl

Florsocker

2 tsk

Blåbär

3 dl

Pistagenötter

40 g, skalade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Sätt in en muffinsplåt med 12 hål och låt den bli varm under tiden du gör smeten.
  2. Vispa upp ägg, socker och vaniljsocker ordentligt. Blanda ner mjölk, mjöl och salt.
  3. Pensla snabbt varje hål i muffinsplåten med flytande margarin och häll på smeten. Sätt in i ugnen ca 10-15 minuter tills de rest sig ordentligt och är gyllene.
  4. Halvera en vaniljstång på längden och skrapa ur kärnorna. Blanda ner i yoghurten tillsammans med hälften av florsockret.
  5. Pudra över resterande florsocker på pannkakorna och toppa med vaniljyoghurt, blåbär och hackade pistagenötter.

Anteckning

Det är viktigt att plåten är riktigt varm när smeten hälls i, annars lyfter pannkakorna inte som de ska. Och vill du hellre göra en stor pannkaka så funkar samma mängd smet fint att hälla i en stor, het gjutjärnspanna.