Foto av Egg drop soppa med majs från WW ViktVäktarna

Egg drop soppa med majs

2
Points®
Total tid
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En egg drop soppa är precis som det låter. En soppa som man droppar ner uppvispat ägg i. Det är gott, det går snabbt och det är enkelt – allt man vill ha av en lunch alltså!

Ingredienser

Vatten

5 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Ingefära

½ tsk, malen

Vitlökspulver

¼ tsk

Ägg

2 st

Salladslök

2 st

Majs

2 dl

Sesamolja

½ tsk

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärning tills buljongen lösts upp. Vispa ner majsstärkelse, ingefära och vitlök. Låt sedan sjuda en stund.
  2. Vispa upp ägg och strimla salladslök.
  3. Gör en virvel i buljongen och häll långsamt i de uppvispade äggen. Tillsätt den vita delen på salladslökarna, majs och sesamolja. Låt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med det gröna på salladslökarna.