Enchiladas med het blomkåls- och bönröra
8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god vegetarisk rätt som passar lika bra som en festlig rätt mitt i vardagen som till när du har gäster på helgen. Tortillas fyllda med blomkål, majs och svarta bönor i en het tomatbaserad sås med chipotle, vitlök och apelsin. Serveras med en fräsch salsa på mango, avokado, lök, jalapeños, lime och koriander.
Ingredienser
Blomkål
½ medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
2 tsk
Japansk soja
2 tsk
Tomater, passerade
1 förp
Apelsin
1 st
Vitlök
2 klyfta(or)
Chipotlepasta
2 msk
Spiskummin
1 tsk
Socker
1 krm
Svarta bönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet
Majs
2 dl
Tortillabröd
4 medelstor(t)/medelstora
Ost 17%
2 dl, riven/rivet
Mango
1 st
Avokado
1 liten(t)/små
Lök
½ st, röd/röda
Chilipeppar
1 st, grön/gröna, jalapeño
Lime
1 st
Koriander
1 knippe(n)