ViktVäktarna - Enchiladas med het blomkåls- och bönröra

Enchiladas med het blomkåls- och bönröra

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god vegetarisk rätt som passar lika bra som en festlig rätt mitt i vardagen som till när du har gäster på helgen. Tortillas fyllda med blomkål, majs och svarta bönor i en het tomatbaserad sås med chipotle, vitlök och apelsin. Serveras med en fräsch salsa på mango, avokado, lök, jalapeños, lime och koriander.

Ingredienser

Blomkål

½ medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Japansk soja

2 tsk

Tomater, passerade

1 förp

Apelsin

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Chipotlepasta

2 msk

Spiskummin

1 tsk

Socker

1 krm

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

2 dl

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Ost 17%

2 dl, riven/rivet

Mango

1 st

Avokado

1 liten(t)/små

Lök

½ st, röd/röda

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela blomkål i små bitar och lägg i en påse. Häll på olja och soja och se till att alla bitar täcks. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  3. Värm passerade tomater, pressad apelsin, riven vitlök, chipotlepasta och spiskummin i en kastrull. Låt det sjuda under tiden blomkålen är i ugnen. Smaka av med salt och socker.
  4. Blanda ihop sköljda och avrunna bönor med majs, blomkålen och hälften av såsen. Rulla in fyllningen i bröden och häll på resterande sås. Strö över ost och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  5. Tärna mango och avokado, finhacka lök och skiva jalapeño. Blanda ihop med pressad lime och koriander. Toppa enchiladas med salsan.

Anteckning

Riv resterande blomkål och ha i en sallad en annan dag.