ViktVäktarna - Enchiladas

Enchiladas

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad sägs om tex-mex ikväll? Enchiladas med kycklingfärs och tomat, kryddade med vitlök, spiskummin och sambal, toppade med tacosås. Enkelt och gott!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk finhackad

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

2 tsk

Kycklingfärs 5%

400 g

Spiskummin

2 tsk

Sambal oelek

1 tsk, 1-3 tsk

Tomat

4 st

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Tacosås (salsa)

230 g

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Hacka lök, vitlök och paprika.
  3. Hetta upp oljan i en panna och fräs grönsakerna tillsammans med kycklingfärs en stund. Blanda ner spiskummin, sambal och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Hacka tomaterna och blanda ner i köttfärsröran.
  5. Fördela köttfärsröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg över i en ugnsfast form. Klicka ut salsan och strö över osten. Sätt in i ugnen tills osten fått färg, ca 5-10 minuter. Servera med grönsallad.