Foto av Enchiladas från WW ViktVäktarna

Enchiladas

11
Point(s)
Total tid
35 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad sägs om mexikanskt ikväll? Enchiladas med kycklingfärs och tomat, kryddade med vitlök, spiskummin och tacosås. Enkelt och gott!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk finhackad

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

2 tsk

Kycklingfärs 5%

400 g

Spiskummin

2 tsk

Sambal oelek

1 tsk, 1-3 tsk

Tomat

4 st

Tortillabröd

4 stor(t)/stora, à 70 g

Ost riven 17%

4 msk

Tacosås (salsa)

8 msk

Instruktioner

  1. Hacka lök, vitlök och paprika. Hetta upp oljan i ett stekjärn, fräs grönsakerna tillsammans med kycklingfärsen, tillsätt spiskummin, sambal och smaka av med salt och svartpeppar. Hacka tomaterna. Fördela köttfärsblandningen på tortillabröden och lägg på hackade tomater. Rulla ihop bröden och lägg dem tätt tillsammans i en ugnsfast form. Strö över osten, gratinera i ugnen 225° i cirka 5-7 minuter eller tills osten fått färg. Servera med salsa och grönsallad.