Foto av Endive- och citrussallad med valnötter och dragon från WW ViktVäktarna

Endive- och citrussallad med valnötter och dragon

3
Points®
Total tid
12 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
2 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvlig sallad med endive, apelsin, grape och rödlök. Toppad med en sötsyrlig dragondressing och rostade valnötter. Ett lyxigt tillbehör till din huvudrätt!

Ingredienser

Valnötter

½ dl

Olivolja

1½ msk

Äppelcidervinäger

1 msk

Dragon

2 tsk, färsk, finhackad

Honung, flytande

1 tsk

Salt

¼ tsk

Svartpeppar

¼ tsk

Apelsin

2 st

Grapefrukt

1 st

Endiver

4 st, små

Lök

1 liten(t)/små, rödlök

Instruktioner

  1. Hetta upp en panna och rosta nötterna tills de börjar dofta och få lite färg. Låt svalna något och hacka sedan.
  2. Vispa ihop olja, vinäger, dragon, honung, salt och peppar.
  3. Skär av toppen och botten från apelsin och grapefrukt och skär sedan av skalet. Skär ut hinnfria filéer.
  4. Plocka av bladen från endivehuvudena och skiva lök tunt.
  5. Lägg ut endivebladen på ett serveringsfat och fyll på med apelsin, grapefrukt och lök. Ringla över dressingen och toppa med valnötter.

Anteckning

Vill du ha en lite mildare löksmak kan du lägg den skivade löken i en skål med kallt vatten en stund.