ViktVäktarna - Engelska scones med ostkräm och sylt

Engelska scones med ostkräm och sylt

7
Points®
Total tid
22 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
12 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Engelska scones serverade med en färskostkräm och sylt är en given hit på brunchen! Kom ihåg att de är som allra godast precis när de kommer ut ur ugnen.

Ingredienser

Vetemjöl

4 dl

Bakpulver

2 tsk

Salt

2 krm

Socker

1 msk

Margarin 80%

60 g

Mjölk 0,5%

1½ dl

Fraiche 5%

1½ dl

Färskost 4%

3 msk

Sylt

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och socker och knåda in margarin. Knåda sedan in mjölk och tryck ut degen mellan två bakplåtspapper. Skär ut 10 runda kakor (ca 6 cm Ø).
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 12 minuter tills de fått fin färg och är färdigbakade.
  4. Blanda ihop fraiche och färskost.
  5. Servera scones med färskoströra och sylt.