ViktVäktarna - Enkel korv- och rotsaksgryta

Enkel korv- och rotsaksgryta

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mat som smakar precis bara det som är i den är något speciellt. Här låter vi råvarorna stå i centrum och det är enkel, snäll och trygg matlagning. Mysmat helt enkelt!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Kålrot

1 liten(t)/små

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Potatis

300 g

Vatten

5 dl, 5-7 dl

Köttbuljongtärning

2 st

Korv 9%

500 g, middagskorv

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala grönsaker och potatis. Dela i mindre bitar och lägg i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är lagom mjuka.
  2. Strimla korv och lägg ner i grytan och låt sjuda med i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klipp över persilja innan servering.

Anteckning

Med tanke på att grönsaker kan vara olika stora är det svårt att ange exakt vätskemängd, så börja med lite mindre och spä eventuellt med mer. Vill du ha en tjockare sås, red med lite majsredning.