ViktVäktarna - Enkel kycklingwok

Enkel kycklingwok

6
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel och mild kycklingwok som passar hela familjen!

Ingredienser

Vatten

2 liter

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Gurkmeja

1 tsk

Basmatiris okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Sesamolja

1 tsk

Wokgrönsaker

500 g, tinade

Lime

2 msk, pressad

Japansk soja

½ dl

Honung

½ msk

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med grönsaksbuljong och gurkmeja. Häll ner riset och sjud under lock 15 minuter. Häll av vattnet i en sil och häll sedan tillbaka riset i kastrullen. Låt stå under lock 5 minuter.
  2. Strimla kyckling.
  3. Hetta upp sesamolja i en djup panna och stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt. Ta upp och häll ner grönsakerna i pannan. Fräs under omrörning ca 10 minuter.
  4. Blanda ihop lime, soja och honung.
  5. Blanda ner kycklingen och såsen i pannan med grönsakerna. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och ev. mer lime.
  6. Servera kycklingwoken med basmatiris.

Anteckning

För bäst resultat på grönsakerna, tina dem innan. Annars blir de lätt kokta istället för brynta.