ViktVäktarna - Enkel shakshuka

Enkel shakshuka

1
Points® value
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Snabblagad och god frukost, brunch, lunch eller mellis. Tillsammans med en brödbit funkar en shakshuka till och med som middag - det är helt upp till dig!

Ingredienser

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, liten jalapeño

Lök

1 st, gul/gula, liten

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Paprikapulver

¼ tsk, rökt

Spiskummin

¼ tsk

Krossade tomater

1 förp

Ägg

2 st

Koriander

1 msk

Instruktioner

  1. Kärna ur och finhacka jalapeño. Finhacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en panna och stek löken någon minut. Låt vitlök och jalapeño steka med ca 1 minut. Blanda ner kryddor och krossade tomater och låt koka upp. Smaka av med salt.
  3. Sänk värmen något så att tomaterna sjuder. Gör två små gropar i tomatröran och knäck i äggen. Sätt på lock och låt småputtra tills äggvitan har blivit fast, ca 5-8 minuter.
  4. Toppa med koriander.