ViktVäktarna - Enkla havrekakor med ingefära

Enkla havrekakor med pepparkakssmak

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Havrekakor, denna lilla favoritgodsak. Så himla enkla att göra, så orimligt goda och funkar bra att förvara i frysen. Denna smarriga variant får det dessutom att luka jul i hela huset!

Ingredienser

Vetemjöl

125 g

Pepparkakskrydda

2 tsk

Bakpulver

1 tsk

Salt

½ tsk

Farinsocker

60 g

Havregryn

40 g

Lättmargarin 40%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Sikta ner mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver i en bunke. Blanda ner salt, socker, havregryn och margarin. Blanda ihop till en klibbig deg.
  3. Klicka ut 16 klickar på en plåt med bakplåtspapper med lite mellanrum. Pressa försiktigt ner med en gaffel så att de blir ca 1 cm tjocka.
  4. Sätt in i ugnen tills kakorna är gyllene, ca 15 minuter. Låt svalna på plåten tills de stelnat något och sedan helt på ett galler.

Anteckning

Det funkar också fint med t.ex. kardemumma eller ingefära som smaksättare! Kakorna håller bra upp till en vecka i en lufttät förpackning i rumstemperatur. Vill du frysa in dem, lägg bakplåtspapper mellan varje kaka och lägg i en frystålig förpackning eller fryspåse så är det goda upp till 3 månader i frysen. Tina sedan upp i rumstemperatur.