Etiopisk linsgryta
4
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Efter lång dominans av det asiatiska och sydamerikanska köket (grov förenkling av geografin, vi vet), kommer nu äntligen spännande rätter från Afrika att ta allt större plats i våra restauranger, mattidningar, hem och hjärtan. I östra Afrika äter de mycket av denna typ av kryddiga linsgrytor. Här serveras den i en bakad sötpotatis – lika roligt som gott!
Ingredienser
Sötpotatis okokt
600 g, 4 st à 150 g
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
3 klyfta(or)
Rapsolja
2 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kryddblandning
2 tsk, berbere
Röda torra linser
2 dl
Vatten
7 dl
Umamibuljongtärning
1 st, eller grönsaksbuljong
Spenat, färsk
70 g