Foto av Exotisk gryta från WW ViktVäktarna

Exotisk gryta

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklinggryta med ananas och banan, smaksatt med curry. Barnsligt gott!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Banan

1 st

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st

Ananas, konserverad i juice

3 dl, krossad/krossat, 1 liten burk ananas i bitar

Curry

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Vatten

1 dl

Instruktioner

  1. Koka riset. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dem i 1 tsk margarin. Lägg över dem i lämplig serveringsform.
  2. Skiva bananen och stek i margarinet som är kvar i pannan. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Skala och skiva löken i halvmånar. Skär paprikan i mindre bitar och stek den tillsammans med löken i 1 tsk margarin och lägg efter en stund i ananas. Pudra över curry och låt det fräsa ett par minuter.
  4. Häll över buljong och grädde och låt koka ihop i ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt bananen. Slå såsen över kycklingen och servera med nykokt ris och en härlig sallad.