Foto av Fake fried chicken från WW ViktVäktarna

Fake fried chicken

12
Point(s)
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling som paneras med panko smakar nästan som friterat, men är nyttigare! En fräsch coleslaw till måste man ha.

Ingredienser

Ägg

2 st

Oregano

2 tsk

Gräddfil 12%

1 dl

Senap (dijon)

½ msk

Kycklinglårfilé

600 g

Panko ströbröd

4 msk

Gräddfil 12%

1 dl

Majonnäs 80%

1 msk

Chilisås, tomat

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vitvinsvinäger

1 msk

Vitkål

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggen och blanda i oregano, 1 dl gräddfil och senap. Dela varje kycklinglår i tre bitar. Salta och peppra kycklingen, doppa sedan i äggblandningen och panera med panko. Grilla på galler i 15-20 minuter tills kycklingen är gyllenbrun och nått en innertemperatur på 68 grader.
  2. Gör coleslawen: Blanda ihop 1 dl gräddfil, majonnäs, chilisås, pressad vitlök och vinäger i en stor skål. Strimla vitkål. Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och riv moroten. Lägg grönsakerna i skålen. Salta, peppra och blanda runt. Ställ i kylen tills det är dags för servering. Ta ut kycklingen och servera med coleslaw.