Foto av Fake fried chicken från WW ViktVäktarna

Fake fried chicken

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fried chicken, fast gjord i ugn. Krispig på utsida, saftig på insidan, smakrik och serverad med en fräsch coleslaw... Inte konstigt att detta är ett riktigt favoritrecept!

Ingredienser

Ägg

2 st

Oregano

2 tsk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Senap (dijon)

½ msk

Panko ströbröd

2 dl

Kycklinglårfilé

600 g

Majonnäs, lätt 30%

1 msk

Chilisås, tomat

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vitvinsvinäger

1 msk

Vitkål

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150° varmluft.
  2. Vispa upp ägg och blanda ner oregano, 1 dl yoghurt och senap. Lägg panko på en tallrik.
  3. Dela varje kycklinglår i tre bitar. Salta och peppra kycklingen, doppa sedan i äggblandningen och vänd i panko. Lägg över på ett ugnsgaller och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt (innertemperatur på 68°).
  4. Blanda ihop resterande yoghurt, majonnäs, chilisås, pressad vitlök och vinäger i en stor skål. Strimla vitkål tunt. Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och riv moroten. Lägg grönsakerna i skålen med dressingen. Salta, peppra och blanda runt.
  5. Servera kyckling med coleslaw.