Falafel med myntasås
12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Falafel gör klassiskt med torra kikärter som blötläggs och sedan friteras bollarna i olja. Här har vi en variant som både går snabbare och är mer hälsosam, utan att göra minsta avkall på den goda smaken. Serveras i tortillabröd med grönsaker och en fräsch myntasås.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
4 klyfta(or)
Kikärter, konserv
2 förp, avrunnen/avrunnet
Koriander
1 msk, mald
Spiskummin
2 tsk, mald
Sambal oelek
2 tsk
Salt
1 tsk
Bladpersilja
1 knippe(n), stort
Vetemjöl
2 msk
Rapsolja
2 msk
Tortillabröd
4 stor(t)/stora
Romansallad
1 st
Tomat
2 st
Lök
1 st, röd/röda
Turkisk yoghurt 10%
2 dl
Vitlök
1 klyfta(or)
Mynta
1 knippe(n)
Citron
1 msk, pressad