ViktVäktarna - Falafelsallad

Falafelsallad

3
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig sallad med hemgjorda falafelbollar är hur gott som helst!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Spiskummin

1 tsk

Koriander

2 tsk, mald

Sambal oelek

2 tsk

Vetemjöl

1 msk

Lök

1 st, röd/röda

Cocktailtomater

250 g

Paprika

1 st

Sallad

200 g

Fraiche 5%

1 dl

Mynta

1 msk, hackad

Lime

1 tsk, pressad

Rapsolja

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och hacka gul lök, skala vitlök och hacka persilja. Lägg sköljda och avrunna kikärtor, lök, vitlök, persilja, spiskummin, koriander, sambal oelek, mjöl, salt och peppar i en matberedare. Kör hastigt till en smet. Låt stå och dra ca 15 minuter. Forma sedan till bollar.
  2. Hacka rödlök, halvera tomater och dela paprika i mindre bitar. Blanda ihop med sallad.
  3. Blanda ihop fraiche med mynta och lime och blanda ner i salladen.
  4. Värm olja i en panna och stek falafeln och servera med salladen.