Foto av Falukorv i wok från WW ViktVäktarna

Falukorv i wok

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Falukorv, på asiatiskt vis, med ingefära och bambuskott i wok.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Falukorv 18%

300 g

Ingefära

1 bit(ar), färsk

Champinjoner

10 st

Bambuskott

1 dl, strimlade

Rapsolja

1 msk

Purjolök

1 bit(ar)

Sweet chilisås

4 msk, alt. woksås

Instruktioner

  1. Koka riset och skär korven i strimlor. Skala och skiva ingefära, skiva svampen. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. Fräs ingefäran någon minut. Tillsätt falukorven och stek under omrörning till fin färg. Ta upp och häll bort överflödigt fett. Hetta upp pannan igen. Woka grönsaker och svamp under omrörning i ca 1 min. Lägg tillbaka korven, tillsätt chilisås, rör om och hetta upp. Servera med ris och sallad.