Foto av Grönsaksfrittata med rökt skinka från WW ViktVäktarna

Grönsaksfrittata med rökt skinka

2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En omelett som inte är bara god men underbar att titta på. Dela den i tårtbitar och njut!

Ingredienser

Paprika

2 st, röd

Lök

1 st, röd/röda

Skinka

8 skiva(or)

Ägg

4 st

Kvarg naturell 1%

1 dl

Gräslök

1 msk, hackad

Rapsolja

2 tsk

Gröna ärter

2 dl

Instruktioner

  1. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Hacka löken och strimla skinkan.
  2. Vispa ihop ägg med kvarg och hackad gräslök, krydda med salt och peppar.
  3. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök och skinka ca 2-3 minuter. Tillsätt ärterna och paprikan, låt det fräsa med 4-5 minuter.
  4. Häll över äggröran och låt det stelna på medelvärme 10-15 minuter. Skär frittatan i bitar och servera.