Färgglad tomatsallad med toppings

Färgglad tomatsallad med toppings

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Inte mycket slår en smarrig tomatsallad mitt i sommaren när tomaterna smakar som mest. I detta recept har vi fyra olika toppings; pestomozzarella, krutonger, nektarin/ruccola och fänkål/vita bönor. Använd receptskaparen för att plocka bort eller lägga till de toppings som du gillar bäst.

Ingredienser

Tomat

1 kg, blandade

Vitvinsvinäger

2 msk

Citron

½ st

Olivolja

1 msk

Basilika

1 kruka(or)

Pinjenötter

2 msk

Mozzarella

125 g, mini

Pesto

1 tsk

Bröd ljust/vitt

1 skiva(or)

Olivolja

1 tsk

Nektarin

1 st

Ruccola

2 dl

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Vita bönor, konserv

2 dl, avrunna

Instruktioner

  1. Skiva tomat. Blanda ihop vitvinsvinäger, pressad citron, olivolja, salt och peppar till en dressing. Blanda med tomaterna. Grovhacka basilika och rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Blanda ner i salladen. Toppa med krutonger och toppimgs
  2. Blanda mozzarella med pesto och blanda ner i tomatsalladen.
  3. Tärna bröd och stek i olja i en stekpanna tills fin färg. Krydda med salt och peppar. Toppa tomatsalladen med krutongerna.
  4. Skiva nektarin och blanda ner tillsammans med ruccola i tomatsalladen.
  5. Skiva fänkål och skalad lök tunt. Blanda ner tillsammans med bönor i tomatsalladen.