ViktVäktarna - Färs- och rotfruktspytt

Färs- och rotfruktspytt

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabb och enkel pytt är den perfekta vardagsmaten! Här med nötfärs, morot, potatis och persilja.

Ingredienser

Potatis

500 g

Morot

300 g

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 5%

400 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

2 dl, 2-3 dl

Fraiche 5%

8 msk

Persilja

3 msk

Instruktioner

  1. Skala potatis och morot och tärna smått.
  2. Hetta upp olja i en panna och bryn färsen.
  3. Tillsätt morot och potatis, låt steka med hastigt och krydda med lite salt och peppar. Smula ner buljong och häll på vatten. Låt sjuda under lock i ca 20 minuter, rör om då och då. Smaka ev. av med mer salt och peppar.
  4. Servera med en klick fraiche och toppa med hackad persilja.