Foto av Färs med fetaost och lök från WW ViktVäktarna

Färs med fetaost och lök

8
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad och välsmakande färsrätt med fetaost, citronskal och vita bönor. Perfekt att ta med till lunchen.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

1 tsk

Nötfärs 10%

90 g

Vitlök

½ klyfta(or), pressad

Citron

¼ st, 1 tsk rivet skal

Kalvfond

1 tsk

Vita bönor, konserv

100 g

Salladsost (feta) 10%

50 g

Sallad

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken. Hetta upp olja i en gryta. Fräs färsen tillsammans med vitlök, citronskal och lök. Smaksätt med salt och svartpeppar. Tillsätt fond, 1 dl vatten samt de avrunna bönorna. Låt det sjuda ca 5 min. Avsluta med smulad fetaost och lägg över det i en lunchlåda. Servera tillsammans med sallad.