ViktVäktarna - Färs med inlagda rödbetor och gurka

Färs med inlagda rödbetor och gurka

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt smarrig rätt som blivit en favorit hos många. Smakrik färs fullproppad med godsaker serverad med en yoghurtsås och sallad.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Nötfärs 10%

400 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Timjan

1 tsk

Japansk soja

1 msk, kinesisk

Inlagd gurka

20 skiva(or)

Rödbetor, inlagda

20 skiva(or)

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Kapris

1 tsk

Sallad

2 dl

Polkabeta

1 st

Instruktioner

  1. Hacka lök. Riv morötter. Stek lök och färs i margarin. Blanda ner rivna morötter. Smaksätt med timjan, soja, salt och peppar.
  2. Hacka inlagd gurka och inlagda rödbetor. Lägg det över färsen. Hetta upp rätten försiktigt.
  3. Blanda kapris i yoghurten.
  4. Servera färsröran med yoghurtsåsen, sallad och hyvlade polkabetor.

Anteckning

Polkabetor är milda och goda i smaken, och med sin fina färg kan de få vilken liten grönsaksmotståndare som helst att jubla. Hyvla dem tunt med en osthyvel eller på mandolin. Servera ev rätten med en bit bröd.