Foto av Färs- och grönsakspanna från WW ViktVäktarna

Färs- och grönsakspanna

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En finstämd maträtt med ris, färs och massa grönt. Välj din favoritsvamp och gärna en färskost med din favoritsmak, så blir det allra godast!

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Nötfärs 10%

100 g

Rapsolja

1 tsk

Purjolök

1 bit(ar)

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Svamp

250 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Fraiche 5%

4 msk

Timjan

1 msk, hackad färsk

Basilika

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Koka riset enligt förpackning.
  2. Stek färsen i olja, krydda med salt och peppar. Skär purjo, lök och svamp i mindre bitar. Blanda ner hacket i färsen tillsammans med pressad vitlök.
  3. Blanda ner ris tillsammans med fraiche under omrörning. Krydda med salt, peppar och timjan. Strö över basilika och servera.