Foto av Färs- och rotsaksgratäng från WW ViktVäktarna

Färs- och rotsaksgratäng

14
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En gratäng som passar både stora som små, vardag som fest, höst som vår.

Ingredienser

Potatis

600 g

Morot

250 g

Schalottenlök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Spenat, färsk

70 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Nötfärs 10%

500 g

Cocktailtomater

10 st

Basilika

2 tsk, torkad

Chilisås, tomat

3 msk

Fraiche 5%

2 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Ost riven 17%

1 dl

Ruccola

4 dl

Gröna bönor

2 dl

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis och morötter. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten och låt rinna av. Finhacka lök och vitlök och fräs tillsammans med spenat i margarin. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Blanda ner halverade tomater och basilika, smaka av med salt och peppar. Lägg hälften av färsen i en ugnsform. Lägg på potatis, morötter och sedan resterande färs. Blanda samman chilisås, fraiche och mjölk. Bred ut det på gratängen och strö över riven ost. Gratinera i ugn 225° ca 15 min. Servera med ruccola och gröna bönor.