Foto av Färsbiffar med matkorn och rostade grönsaker från WW ViktVäktarna

Färsbiffar med matkorn och rostade grönsaker

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färgrika, ugnsrostade grönsaker med goda färsbiffar! Matvetet till är både nyttigt och mättande.

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Ajvar relish

2 msk

Basilika

1 msk, färsk hackad

Margarin flytande 80%

1 tsk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Lök

1 st, röd/röda

Champinjoner

8 st

Rapsolja

2 tsk

Matvete okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Skala och dela morötter, palsternacka och kålrot i mindre bitar. Klyfta löken. Lägg grönsaker, lök och svamp i en ugnsform, ringla över olja. Rosta i ugn 225° ca 25 minuter. Tillaga matvetet enl. förp. Blanda färs, ajvar, basilika, salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek i margarin. Servera biffarna med matvetet och rostade grönsaker.