ViktVäktarna - Färsbiffar med tzatziki

Färsbiffar med tzatziki

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färsbiffar fyllda med salladsost, serverade med rotfrukter i ugn och tzatziki. En riktig festmåltid!

Ingredienser

Morot

500 g

Gulbeta

250 g

Rödbetor, färska

2 st

Rapsolja

2 tsk

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Nötfärs 10%

500 g

Salladsost (feta) 10%

75 g

Timjan

1 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Margarin flytande 80%

2 tsk

Gurka

1 st

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Polkabeta

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och klyfta morötter, gulbetor och rödbetor. Ringla över olja, salta och sätt in i ugn ca 30 minuter.
  3. Riv lök och vitlök och blanda med färsen. Smula ner osten och blanda ner timjan, salt och peppar. Forma små biffar och stek i margarin.
  4. Riv gurka och krama ur vätska, salta den. Blanda med matlagningsyoghurt och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala polkabetor och skiva dem tunt, gärna på mandolin.
  6. Servera färsbiffarna med rostade rotfrukter, tzatziki och polkabetor.

Anteckning

Polkabetor är väldigt goda picklade, så har du tid, lägg dem i en 1-2-3-lag över natten så har du ett fantastiskt gott (och snyggt) tillbehör.