Foto av Färsbullar sweet chili från WW ViktVäktarna

Färsbullar sweet chili

14
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Njut av dessa köttbullar på en bädd av spenat och ris.

Ingredienser

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Vatten

1½ dl

Ägg

1 st

Nötfärs 10%

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Potatismjöl

½ tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Basilika

1 msk, färsk, hackad

Margarin flytande 80%

1 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Sweet chilisås

1 msk

Ris, kokt

6 dl

Spenat, färsk

250 g, färsk eller fryst

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet mjukna i 1/2 dl vatten, rör i ägget. Tillsätt färs, finhackad lök, potatismjöl, salt, peppar, basilika och arbeta till en fin färs. Forma 12 små bullar, stek dem vackert bruna i margarin, använd fettsnål panna. Värm bladspenaten, tillsätt pressad vitlök, ris och krydda lätt med salt och peppar. Blanda fraiche, sweet chili med 1 dl vatten, låt det koka upp. Servera köttbullarna med ris, spenat och sås.