Foto av Färsfyllda tomater från WW ViktVäktarna

Färsfyllda tomater

13
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakade tomater med jättegod fyllning! Vad sägs om kycklingfärs och tomater med vitlök, dijonsenap och persilja?

Ingredienser

Bröd ljust/vitt

2 skiva(or), kantskuret, dagsgammalt

Kycklingfärs 5%

400 g

Ägg

1 st

Vitlök

1 klyfta(or), 1 tsk finhackad

Lök

2 st, gul/gula, 1 dl finhackad

Persilja

2 msk, hackad

Senap (dijon)

1 msk

Tomat

8 st

Olivolja

1 tsk

Ris, kokt

10½ dl

Instruktioner

  1. Riv brödet i bitar och låt det ligga 5 minuter i kallt vatten, ta sedan upp det och krama ur. Lägg färs, ägg, bröd, vitlök, lök, persilja och senap i en rymlig bunke. Vispa (gärna med elvisp) samman allt till en smidig smet, smaksätt med salt och svartpeppar. Provstek en liten klick för att kontrollera smaksättningen. Skär av locket på tomaterna och gröp ur kött och kärnor (spara inkråmet). Pensla botten på en ugnsfast form med oljan. Fyll tomaterna med färs, lägg på locket (de skall vara väl fyllda) och sätt den i formen. Slå inkråmet från tomaterna i formen. Baka tomaterna i ugn, 175° i 40 - 60 minuter (beroende på tomaternas storlek). Servera dem nystekta tillsammans med ris och spadet från formen.