ViktVäktarna - Färsgratäng med blomkål

Färsgratäng med blomkål

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig gratäng med färs, broccoli och blomkål som passar hela familjen.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Nötfärs 10%

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Fraiche 5%

1 dl

Persillade

1 tsk

Ost riven 17%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med färs i margarin.
  3. Dela blomkål och broccoli i buketter och koka knappt färdiga i saltat vatten. De ska ha lite tuggmotstånd.
  4. Smaksätt fraiche med persillade, salt och peppar.
  5. Lägg färs, blomkål och broccoli i en form. Blanda ner fraiche bland grönsakerna och rör runt. Toppa med riven ost och gratinera i ugn 10 minuter.