ViktVäktarna - Färsgratäng med sötpotatis

Färsgratäng med sötpotatistäcke

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god gratäng med färs och champinjoner toppat med sötpotatis, morötter och blomkål. En ny vardagsfavorit kanske?

Ingredienser

Sötpotatis okokt

1 stor(t)/stora, stor(t)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

250 g

Nötfärs 10%

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Örtkryddor

1 tsk, torkade

Köttbuljongtärning

1 st

Vatten

4 dl

Salt

½ tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skala och skär sötpotatis, morötter och blomkål i bitar och koka mjuka.
  2. Skala och finhacka lök, skiva svamp. Stek tillsammans med färs i margarin. Tillsätt örtkryddor, buljongtärning och vatten och låt koka ihop ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Häll av vattnet från grönsakerna och mosa dem grovt, smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg färsröran i botten på en ugnsfast form, bre grönsaksmoset över. Sätt in i ugnen tills moset fått fin färg, ca 15-20 minuter.