ViktVäktarna - Färska vårrullar med rödkål och avokado

Färska vårrullar med rödkål och avokado

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gör dina egna vårrullar med krispig rödkål, syrlig mango, len avokado och glasnudlar. Dippas i en sötstark dippsås.

Ingredienser

Glasnudlar, okokta

100 g

Polkabeta

2 st

Rödkål, färsk

200 g

Avokado

2 liten(t)/små

Mango

1 st

Rispapper

12 st

Basilika

1 kruka(or), thaibasilika

Sesamfrön

2 msk

Lime

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Sesamolja

1 tsk

Vatten

2 msk

Socker

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och halvera betor. Skiva dem sedan väldigt tunt, gärna med mandolin. Strimla rödkål och skiva avokado. Skala och tärna mango smått.
  3. Mjuka upp rispapper i hett vatten tills de mjuknat, ca 30 sekunder. Fyll varje papper med nudlar, grönsaker, frukt, basilikablad och strö över sesamfrön. Vik in botten och toppen och rulla sedan ihop till en tight rulle.
  4. Pressa lime och finhacka chili. Vispa ihop med fisksås, sesamolja, vatten och socker till en sås och servera till vårrullarna.

Anteckning

Har du ingen mandolin, använd osthyveln istället. Det är också gott att servera sojasås till vårrullarna.