Foto av Färskost med paprika från WW ViktVäktarna

Färskost med paprika

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Fräsch röra att använda på mackan eller till att dippa grönsaker i. Passar utmärkt till mättande dag.

Ingredienser

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or), rostad

Kvarg naturell 1%

½ dl

Koriander

1 msk, 2 kvistar

Instruktioner

  1. Skär paprikan i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och rosta i ugn 190° ca 15-20 min. Låt svalna. Mixa paprikan tillsammans med vitlök, kvarg och koriander så det blir lagom tjockt. Krydda efter smak. Förvara i kylen i en tätslutande burk. Tips! Rosta en hel oskalad vitlök i ugn 190° ca 30 min samtidigt med paprikan. Låt svalna och förvara i kylen. När du vill använda en klyfta, dra försiktigt av skalet och tryck ut det mjuka.