Foto av Färsröra med osttopping från WW ViktVäktarna

Färsröra med osttopping

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lyxig och matig smörgås med färsröra som gratineras i ugn med salladsost. Snabbt och enkelt!

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 10%

500 g

Salt

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Paprikapulver

1 tsk

Oregano

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Salladsost (feta) 10%

75 g

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka lök. Stek ett par minuter i olja i en panna. Blanda ner färs och bryn till fin färg. Krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver och oregano och fortsätt steka ett par minuter.
  3. Häll i krossade tomater och sköljda och avrunna bönor i färsen. Blanda runt, smaka av med salt och peppar och lägg över i en ugnsfast form.
  4. Smula över salladsost och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  5. Rosta brödet och servera med färsröran.