Foto av Festliga färsknyten från WW ViktVäktarna

Festliga färsknyten

15
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färsknyten med ädelostfyllning inlindade i skinka. Goda och smakrika bakas de i ugnen och serveras med en jättegod sås.

Ingredienser

Nötfärs 10%

200 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, finhackat

Lök

1 st, gul/gula, finhackad

Ädelost 30%

2 msk

Skinka

8 skiva(or), rökt

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Chilisås, tomat

½ dl

Ost riven 17%

½ dl

Pasta okokt (typ penne)

300 g

Örtkryddor

1 msk, t ex timjan

Instruktioner

  1. Rör ihop färs, äpple, lök, salt och peppar. Lägg en klick färs på varje skinkskiva, gör en fördjupning i färsen och lägg i ädelosten, se till att färsen täcker runt om. Vik ihop skinkan om färsen och forma till knyten. Lägg dem med skarven neråt i en smord ugnssäker form. Rör ihop grädde och chilisås, häll det över knytena i formen. Strö över osten. Gratinera i ugn i 200° ca 20-25 minuter. Koka pastan. Strö örtkryddor över gratängen. Servera med purjolöksringar, tomatskivor och pasta.